Quantcast
Channel: Regus Blog | Netherlands » balans werk privé
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Hoe bewaak je de werk-privé balans?

$
0
0

800_womenrelax

De perfecte werk-privé balans lijkt tegenwoordig haast onmogelijk. Door de technologische ontwikkelingen én de verdere internationalisering van het bedrijfsleven, is iedereen bijna altijd bewust of onbewust bezig met werk of in ieder geval bereikbaar zijn. De angst om je baan te verliezen, zelfs nu de economische crisis achter ons lijkt te liggen, zit er bij veel mensen nog in. We willen allemaal die extra stap zetten voor het werk, maar dan wel onder de juiste voorwaarden. Want de experts zijn het over één ding eens, de constante werkdruk heeft zijn impact op relatie, gezondheid en algemeen gevoel van geluk.

Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. De mobiele telefoon of tablet gaat overal mee naartoe zodat we in contact blijven met familie, vrienden maar ook met kantoor. Het zal zelfs een herkenbaar gevoel zijn voor veel mensen; je zit een onbewaakt moment op de bank en pakt toch even je telefoon erbij om Whatsapp, Facebook én e-mail van werk te checken. Een kenmerkend voorbeeld van hoe werk en privé in elkaar overlopen. En op zich is dit niet erg, mits de flexibiliteit die een werknemer zich veroorlooft, door ’s avonds en in het weekend ook met werk bezig te zijn, ook door een werkgever wordt geboden.

Efficiëntie

De helft van de Nederlandse werknemers wil om de werk-privé balans te bewaken, niet vanaf een vast kantoor maar vanaf verschillende plekken werken. In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. Dit blijkt uit internationaal onderzoek* van Regus onder meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

Voor werknemers betekent de mogelijkheid om vanaf verschillende werkplekken te werken, dat zij op sommige dagen eerder thuis kunnen zijn. Of dat ze reistijd en –kosten kunnen inperken. Kortom, de flexibiliteit geeft werknemers de kans om de werkweek zo efficiënt mogelijk in te delen; zowel voor hun baan als voor de thuissituatie.

Het zijn niet alleen de werknemers die profiteren van het flexibel werken. Uit het onderzoek blijkt dat 58 procent van de Nederlandse bedrijven die het werken op afstand stimuleert dit doet om beter in staat te zijn om snel op veranderingen in de markt te reageren. Net als hun werknemers, zetten deze werkgevers graag de ene stap extra om de concurrentie voor te zijn. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld hun werknemers in de gelegenheid moeten brengen om de werk-privé balans te vinden waardoor ze in staat zijn die stap extra te zetten als veranderingen in de markt daar om vragen.

Zoals gezegd lopen werk en privé in elkaar over. Dat is niet erg als werkgever en werknemer daarmee samen succesvol willen zijn. Maar dan moeten zowel werkgevers als werknemers dezelfde mate van flexibiliteit vasthouden om gezamenlijk de werk-privé balans te bewaken.

The post Hoe bewaak je de werk-privé balans? appeared first on Regus Blog | Netherlands.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images

Trending Articles





Latest Images